Přeskočit na obsah
Úvod » Dům a zahrada » Čerpadla » Recenze Grundfos ALPHA2 25-40 180 99411165 – energeticky účinné s jednoduchou instalací

Recenze Grundfos ALPHA2 25-40 180 99411165 – energeticky účinné s jednoduchou instalací

Celkové hodnocení

Účinné čerpadlo v kategorii Čerpadla

Oběhové čerpadlo Grundfos ALPHA2 25-40 180 99411165 kombinuje moderní technologii a efektivní energii. Navzdory drobným nedostatkům je považováno za jednu z nejlepších možností na trhu. .. Detailní informace

Podrobné hodnocení

  • 9/10
    Instalace
  • 10/10
    Úspora energie
  • 9.5/10
    Výkon
  • 9/10
    Cena
  • 10/10
    Flexibilita
  • 6.5/10
    Odpad

Klady

  • Energeticky efektivní
  • Snadná instalace
  • Funkce AUTOADAPT
  • Low-noise
  • Rozumná cena
  • Široké využití

Zápory

  • Nelze opravit
  • Produkuje odpad při poruše

Moje zkušenost

“Přestože oběhové čerpadlo GRUNDFOS ALPHA2 má několik pozitivních aspektů, jako je energetická účinnost, jednoduchá instalace a intuitivní AUTOADAPT funkci, nemůžu ignorovat skutečnost, že jeho téměř nemožná opravitelnost má negativní dopad na životní prostředí. Vzhledem k celkové kvalitě a výkonu je to produkt, který bych doporučil, ale pouze s výhradou ohledně jeho ekologického dopadu po skončení životnosti.”

Porovnat nabídky e-shopů, které produkt nabízejí →

Použití a instalace

Poté, co jsem se s produktem GRUNDFOS ALPHA2 seznámil, byl jsem příjemně překvapen. Jde o novou generaci malých oběhových čerpadel v nejvyšší energetické třídě „A“. Pro člověka jako já, který se snaží o udržitelný životní styl, je to skvělé zjištění.

Instalace byla poměrně snadná a jednoduchá, nebylo nutné výměňovat konektor. To mi ušetřilo spoustu času a úsilí. Je ale pravdou, že přesto doporučuji instalaci s odborníkem.

Úspora energie a práce s čerpadlem

S využitím tohoto čerpadla jsem byl opravdu nadšený z jeho využití. Především z hlediska spotřeby energie se jedná o velký skok kupředu. Například v režimu autoadapt spotřebovávalo pouze 6W. Ve srovnání s mým starým čerpadlem je to zhruba 10krát méně, což je opravdu skvělá zpráva pro moji peněženku i pro životní prostředí.

S takzvanou funkcí AUTOADAPT jsem nemusel řešit komplikované nastavení. Jakmile jsem ponechal tovární nastavení, čerpadlo samo analyzovalo potřeby mého vytápěcího systému, našlo optimální nastavení a následně se přizpůsobovalo.

Kvalita a výkon

Do tohoto bodu musím zmínit, že apart z energetických úspor a funkčnosti AUTOADAPT je tento produkt také vysoce kvalitní a výkonný. Pracuje spolehlivě od prvního zapnutí a výkon se reguluje automaticky. V porovnání s předchozím čerpadlem je nové čerpadlo méně hlučné, což je další plus.

Ukazatel aktuální spotřeby el. energie na čerpadlu je také velmi užitečný. Při sebemenším problému jsem měl okamžitý přehled o situaci. Co se týče cenové hladiny, za takovou kvalitu a funkčnost je cena více než rozumná.

Použití je pak velmi variabilní, ať už se jedná o jednotrubkové nebo dvoutrubkové soustavy s radiátory, podlahové vytápění, nebo otopné soustavy s proměnným průtokem řízeným termostatickými ventily. Možnosti jsou opravdu široké.

Pravda je ale ta, že ani přes všechna tato pozitiva není produkt ve všech směrech ideální. Nepodařilo se mi totiž sehnat pro čerpadlo opravu. Když se jednou pokazí, díky složení z litiny, hliníku a oceli vznikne kus odpadu s poměrně velkou uhlíkovou stopou, což je jistě zklamáním.

Zkušenosti dalších zákazníků

neexistuje oprava zboží , je to mrhání prací ostatních ,stačilo vyměnit novou elektroniku , ale s tím musí začít výrobce , vznikne kus šrotu z litiny , hliníku a oceli se značnou uhlíkovou stopou , je až s podivem , že Němciněco takového vytváří …

Ověřený zákazník

Na čerpadlo ALPHA2 padla volba z důvodu potřeby výměny vadného ALPHA2 L. Proběhla rychlá a jednoduchá výměna v topném systému podobného typu vadného čerpadla, samozřejmě ideálně s instalaterém. Elektrické připojení má stejný konektor, jako u předchozího čerpadla, není tedy potřeba konektor vyměňovat. Čerpadlo pracuje spolehlivě od prvního zapnutí. Nové čerpadlo se projevuje nižší hlučností oproti předchozímu čerpadlu, rovněž si samo reguluje optimální výkon v systému. Určitě doporučuji tento výrobek.

Ověřený zákazník

Zatím krátká doba na reálné hodnocení,14 dní v provozu, vše v pořádku, překvapivě nízká spotřeba (6W v režimu autoadapt), což je cca 10 x méně než u mého starého čerpadla

Ověřený zákazník

Cena rozumná, čerpadlo funguje, montáž bez problémů, návod jasný, teprve čas prokáže kvalitu.

Ověřený zákazník

Přečíst všechny zkušenosti zákazníků →

Koupit či neokoupit Grundfos ALPHA2 25-40 180 99411165?

Kupte, pokud…

Chcete úsporný provoz

Díky energetické třídě A a inteligentní funkci AUTOADAPT toto čerpadlo znamená nižší měsíční náklady na energii.

Chcete spolehlivé a tiché čerpadlo

Uživatelé chválí spolehlivost a nízkou hlučnost tohoto čerpadla.

Chcete robustní a uživatelsky přívětivé zařízení

Robustní konstrukce a snadná instalace tohoto čerpadla znamenají menší potřebu údržby a jednoduché použití.

Nekupujte, pokud…

Hledáte zařízení s možností opravy

Zdá se, že pro toto čerpadlo neexistují možnosti opravy, takže pokud se pokazí, musíte ho celý vyměnit.

Jste citliví na dopad na životní prostředí

Pokud se čerpadlo pokazí, vytvoří značnou uhlíkovou stopu, protože se z části skládá z těžce recyklovatelných materiálů.

Máte omezený rozpočet

I když nabízí skvělý poměr kvality a ceny, cena tohoto čerpadla může být pro některé uživatele vysoká.

Najít nejvýhodnější nabídku

FAQ – Často kladené otázky

Je instalace čerpadla jednoduchá? Je nutné výměňovat konektor?
Instalace čerpadla je jednoduchá a není potřeba výměňovat konektor. Doporučuje se však instalace s odborníkem.
Jak velká je spotřeba energie čerpadla?
Čerpadlo je velmi úsporné. V režimu autoadapt spotřebovává pouze 6W, což je zhruba 10krát méně než u starších modelů čerpadel.
Jak funguje funkce AUTOADAPT?
Funkce AUTOADAPT umožňuje čerpadlu samo analyzovat potřeby vašeho vytápěcího systému, najít optimální nastavení a následně se přizpůsobovat.
Jaká je kvalita a výkon čerpadla?
Čerpadlo je vysoce kvalitní a výkonné. Pracuje spolehlivě od prvního zapnutí, je méně hlučné a samo se reguluje.
Jaký je rozsah použití čerpadla?
Čerpadlo lze použít v jednotrubkových nebo dvoutrubkových soustavách s radiátory, v systémech podlahového vytápění, v otopných soustavách s proměnným průtokem řízeným termostatickými ventily atd.
Jak se dá čerpadlo opravit?
Bohužel, čerpadlo není možné opravit. Když se pokazí, je nutné jej vyměnit za nové.

Parametry

Název produktu: Grundfos ALPHA2 25-40 180 99411165
Typ produktu: Čerpadla
Výrobce: GRUNDFOS
Typ čerpadla: oběhová
Dopravní výška: 4 m
Výtlačná výška (výtlak): 4 m
Napětí: 230 V
Příkon: 18 W
Výkon motoru: 22 W
Napájení čerpadla: elektrické
Krytí IP: X4
Na vodu: ano
Hmotnost: 2.01 kg
Alarm: ano
Maximální teplota kapaliny: 110 °C
Maximální tlak: 10 bar
Délka: 18 cm

Fotogalerie

Zkušenosti s Grundfos ALPHA2 25-40 180 99411165

Grundfos ALPHA2 25-40 180 99411165

Volba čerpadla: Co je třeba vzít v úvahu?

Při výběru čerpadla může být řada faktorů, které byste měli zvážit. Cílem tohoto článku je přinést konkrétní a užitečné informace, které vám pomohou udělat správnou volbu.

Výkon a účinnost

První stěžejní kritérium výběru je výkon a účinnost čerpadla. Pochopitelně, čím vyšší výkon čerpadla, tím rychleji dokáže přečerpat požadované množství vody. Není však potřeba se zaměřovat výhradně na maximální výkon, měli byste také zohlednit účinnost zařízení, která ovlivňuje spotřebu energie.

Typ a konstrukce čerpadla

Je důležité vědět, jaký typ čerpadla potřebujete. Existují ponorná čerpadla, která jsou určena k čerpání vody z hlubokých studní, bazénová čerpadla pro udržování kvality vody v bazénu a další. Při výběru vhodného čerpadla je také třeba vzít v úvahu materiál konstrukce a jeho odolnost vůči korozivním vlivům.

Údržba a servis

Posledním rozhodujícím faktorem je potřeba pravidelné údržby a dostupnost servisu v případě problémů. Vyplatí se zvolit značku, která má zavedenou servisní síť a nabízí dostupné náhradní díly.

Mějte na paměti, že čerpadlo je investice do dlouhých let. Nejlepší volbou nebude nutně to nejlevnější, ale takové, které splní vaše požadavky a zároveň bude mít přijatelné provozní náklady.

Když budete tyto faktory zohledňovat, výběr čerpadla se pro vás stane snazším a přehlednějším procesem.

Nejprodávanější z kategorie čerpadla