Přeskočit na obsah
Úvod » Gaming » Volanty » Recenze Logitech G920 Driving Force Racing Wheel 941-000123 – skvělý zážitek z jízdy díky Force Feedbacku

Recenze Logitech G920 Driving Force Racing Wheel 941-000123 – skvělý zážitek z jízdy díky Force Feedbacku

Celkové hodnocení

94 %

Pro závodní nadšence v kategorii Volanty

Logitech G920 Driving Force Racing Wheel nabízí realistický zážitek z jízdy díky preciznímu Force Feedbacku a kvalitnímu zpracování, ideální pro nadšence do závodních her... Detailní informace

Podrobné hodnocení

  • 9,5/10
    Pocit z jízdy
  • 9,7/10
    Kvalita zpracování
  • 8,0/10
    Nastavení
  • 7,5/10
    Pedály
  • 8,5/10
    Kompatibilita

Klady

  • Skvělý pocit z jízdy
  • Kvalitní materiály a zpracování
  • Možnost upravit nastavení volantu
  • Stabilní pedály na podlaze
  • Kompatibilita s PC a Xbox
  • Možnost dokoupit řadící páku

Zápory

  • Příliš tvrdý brzdový pedál
  • Nutnost rozebrat pedály pro úpravu
  • Židle na kolečkách se pohybuje
  • Složitější nastavení u některých her
  • Řadící páka není v základním balení

Moje zkušenost

“Volant Logitech G nabízí skvělý zážitek z jízdy díky kvalitnímu zpracování a realistickému Force Feedbacku, ale tvrdý brzdový pedál a složitější nastavení u některých her mohou být pro někoho nevýhodou. Celkově ho považuji za výbornou volbu pro nadšence do závodních her, kteří ocení možnost přizpůsobení a realistický pocit, ale je třeba počítat s určitými kompromisy.”

Porovnat nabídky e-shopů, které produkt nabízejí →

Skvělý pocit z jízdy

Volant Logitech G je opravdu skvělý kousek. Hned na první dotek mě uchvátila jeho kvalita. Povrch potažený kůží je prostě neodolatelný a volant se skvěle drží. Ovládání je intuitivní a díky Force Feedbacku cítím každý smyk a nerovnost na trati.

Co mě ale opravdu nadchlo, je možnost upravit si nastavení volantu pomocí aplikace od Logitechu. Můžu si tak přizpůsobit velikost osy otáčení, simulování síly brzd nebo citlivost plynového pedálu. Tohle je prostě bomba!

Pedály a jejich úskalí

Pedály jsou další kapitolou. Jsou robustní, vyrobené z nerezové oceli a mají stabilní základnu, takže se na podlaze ani nehnou. Ale tady přichází první zádrhel. Brzdový pedál je příliš tvrdý. Musel jsem ho rozebrat a vyjmout gumový silentblok, protože jinak bylo téměř nemožné brzdit. Teď je to mnohem lepší, ale je škoda, že tohle musím řešit sám.

Další věc je, že pokud máte židli na kolečkách, připravte se na to, že budete jezdit po místnosti. Když sešlápnete brzdu nebo spojku, vaše židle se může stát malou raketou. Takže doporučuji mít pevnou židli nebo nějaký způsob, jak ji zafixovat.

Kompatibilita a nastavení

Volant je kompatibilní s Windows PC a konzolemi Xbox. To je super, protože můžu hrát na různých platformách. Ale tady je další malý kámen úrazu. U některých her, jako je Forza Horizon 4, je složitější nastavit volant tak, aby fungoval správně. Couvání a řazení přes rychlostní „pádla“ se mi prostě nepodařilo nastavit. To je trochu frustrující, ale naštěstí to není případ všech her.

Co mě ale opravdu potěšilo, je možnost dokoupit řadící páku. To prohlubuje závodní požitek a dodává hře další rozměr. Škoda jen, že není součástí základního balení a musíte si ji dokoupit zvlášť.

Celkově je volant Logitech G skvělý produkt s několika drobnými nedostatky. Kvalita zpracování, realistický pocit z jízdy a možnost přizpůsobení nastavení jsou jeho silné stránky. Na druhou stranu, tvrdost brzdového pedálu a složitější nastavení u některých her mohou být pro někoho překážkou.

Zkušenosti dalších zákazníků

Vše je OK.

Ověřený zákazník

Velmi kvalitní volant.

Ověřený zákazník

musel jsem rozebrat pedaly a z brzdoveho vyjmout gumovy silemblok, neslo temer brzdit pokud jsou pedaly na podlaze, strasne ujizdely, ted je to ok, tvrdost pruzin pedalu je jiz takhle krasne odstupnovana silemblok tam byl jako obtizny hmyz

Ověřený zákazník

Drobná vůle, ale žádná hrůza.

Ověřený zákazník

Přečíst všechny zkušenosti zákazníků →

Koupit či neokoupit Logitech G920 Driving Force Racing Wheel 941-000123?

Kupte, pokud…

Chcete realistický pocit z jízdy

Volant Logitech G nabízí skvělou zpětnou vazbu a realistický pocit z jízdy díky Force Feedbacku a kvalitnímu zpracování.

Hledáte širokou kompatibilitu

Tento volant je kompatibilní s Windows PC i konzolemi Xbox, což umožňuje hraní na různých platformách.

Rádi si přizpůsobujete nastavení

Díky aplikaci od Logitechu můžete upravit velikost osy otáčení, simulování síly brzd nebo citlivost plynového pedálu podle svých potřeb.

Nekupujte, pokud…

Máte omezený rozpočet

Volant a pedály jsou skvělé, ale pokud chcete dokonalý zážitek, budete muset dokoupit řadící páku, což zvyšuje celkové náklady.

Hrajete specifické hry

U některých her, jako je Forza Horizon 4, může být složitější nastavit volant tak, aby fungoval správně, což může být frustrující.

Nechcete řešit tvrdost brzdového pedálu

Brzdový pedál je příliš tvrdý a může vyžadovat úpravy, což může být pro někoho nepohodlné.

Najít nejvýhodnější nabídku

FAQ – Často kladené otázky

Jak upravit tvrdost brzdového pedálu na volantu Logitech G?
Musíte pedály rozebrat a vyjmout gumový silentblok z brzdového pedálu. Tím snížíte jeho tvrdost a zlepšíte citlivost brzdění.
Jak zabránit pohybu židle na kolečkách při používání pedálů?
Doporučuji použít pevnou židli nebo nějaký způsob, jak židli zafixovat na místě. Například můžete použít podložku pod židli nebo ji připevnit k podlaze.
Co dělat, když volant nefunguje správně v některých hrách, jako je Forza Horizon 4?
Zkuste upravit nastavení volantu a pedálů v aplikaci od Logitechu. Můžete také hledat online návody a tipy od ostatních hráčů, kteří měli podobné problémy.
Je možné dokoupit řadící páku k volantu Logitech G?
Ano, můžete dokoupit řadící páku Driving Force Shifter, která prohlubuje závodní požitek a dodává hře další rozměr.
Jak připojit volant Logitech G k různým platformám?
Volant je kompatibilní s Windows PC a konzolemi Xbox Series X|S a Xbox One. Stačí jej připojit pomocí USB kabelu a nainstalovat příslušné ovladače.
Jaké jsou hlavní výhody používání aplikace od Logitechu?
Aplikace umožňuje přizpůsobit velikost osy otáčení, simulování síly brzd a citlivost plynového pedálu. Můžete si tak volant nastavit podle svých preferencí a zlepšit herní zážitek.
Jak upevnit volant ke stolu nebo závodní soupravě?
Použijte integrované úchytky, které jsou součástí volantu. Ty umožňují pevné a stabilní upevnění ke stolu nebo závodní soupravě.

Parametry

Název produktu: Logitech G920 Driving Force Racing Wheel 941-000123
Typ produktu: Volanty
Výrobce: Logitech
Rozhraní: USB
Počet tlačítek: 16
Počet pedálů: 3
Zpětná vazba: ano
S pedály: ano
Maximální úhel otáčení: 900 °
S řadící pákou: ne

Fotogalerie

Posouzení: Logitech G920 Driving Force Racing Wheel 941-000123

Logitech G920 Driving Force Racing Wheel 941-000123

Podívejte se na Logitech G920 Driving Force Racing Wheel 941-000123

Logitech G920 Driving Force Racing Wheel 941-000123

Ostestováno: Logitech G920 Driving Force Racing Wheel 941-000123

Logitech G920 Driving Force Racing Wheel 941-000123

Komentáře k Logitech G920 Driving Force Racing Wheel 941-000123

Logitech G920 Driving Force Racing Wheel 941-000123

Volanty: Jak vybrat ten pravý herní volant?

Možnosti na trhu

Volanty nejsou jen obyčejné herní periférie. Jsou to komplexní nástroje pro zajištění co nejreálnějšího zážitku z jízdy. Na trhu najdeme jak základní modely pro příležitostné hráče, tak profesionální sady s pedály, ruční brzdou a zpětnou vazbou.

Toužíte po realistickém zážitku z jízdy? Pak sáhněte po volantu s pokročilou zpětnou vazbou. Tyto volanty simulují odolnost řízení podobně jako ve skutečném autě, a to díky elektromotorům a sofistikovanému softwaru. Pokud se už jen na chvilku cítíte jako na okruhu, přidání pelotonu rotačních pedálů vám tento pocit jen zintenzívní.

Logitech, Thrustmaster a Fanatec

Tato tři jména dominují trhu s herními volanty. Logitech je známý svými robustními, cenově dostupnými volanty jako G29. Thrustmaster nabízí různé modely, od základních po špičkové, a Fanatec cílí na opravdu náročné hráče, kteří jsou ochotni zaplatit za realistický zážitek.

Na co se zaměřit při výběru

Zpětná vazba (Force Feedback)

Zpětná vazba je klíčovým prvkem, který odlišuje dobrý volant od průměrného. Hledejte volant s vícekanálovou zpětnou vazbou, která nabízí reálné podmínky jízdy na různých površích a při různých rychlostech.

Materiály a kvalita zpracování

Hledáte volant z kvalitních materiálů, jako je kov a kůže? Plastové volanty často sklouzávají a nedrží se tak pevně. Vysoký podíl kovových součástí zajišťuje vyšší životnost a odolnost v čase, což oceníte především při dlouhých herních sezeních.

Kompatibilita

Dávejte pozor na kompatibilitu s platformou, na které hrajete. Některé volanty jsou exkluzivně pro PlayStation, jiné pro Xbox. Nejlepší volbou pro multikonzolové hráče jsou volanty, které podporují více platforem.

Problematické oblasti

Kalibrace a software

Některé volanty mohou být náročné na správné nastavení kalibrace a softwaru. Připravte se na to, že nastavování volantů a jejich přizpůsobení určitým hrám může vyžadovat určitou trpělivost a čas. Pro perfekcionisty a hardcore hráče ale je investovaný čas hodnotný.

Pevnost uchycení

Ujistěte se, že volant bezpečně drží na vašem herním stole nebo stojanu. Volanty s nekvalitním uchycením mohou během intenzivního závodění sklouznout nebo se uvolnit, což může výrazně narušit váš zážitek.

  • Logitech G29 – výborný poměr cena/výkon, jednoduchá instalace, skvělá zpětná vazba
  • Thrustmaster T300 RS – střední třída, vysoká kvalita materiálu, realistická zpětná vazba
  • Fanatec CSL Elite – top model, špičková zpětná vazba, vyměnitelné volanty

Výhody a nevýhody herních volantů

Výhody

  • Realistický zážitek z jízdy
  • Možnost jemného ovládání vozu
  • Lepší ponoření se do hry

Nevýhody

  • Vyšší cena kvalitních modelů
  • Potřeba prostoru pro správné umístění
  • Komplexní nastavení a kalibrace

Závěr

Výběr herního volantu není jednoduchá záležitost. Vyplatí se investovat do kvalitního modelu s dobrým zpracováním a realistickými funkcemi. Sledujte zpětnou vazbu, materiály a kompatibilitu svého zařízení. Už teď si můžete představit, jak se řítíte po trati a volant ve vašich rukou věrohodně simuluje každý výmol a zatáčku.