Přeskočit na obsah
Úvod » Sport » Běžecké pásy » Běžecké pásy Domyos

Srovnání a recenze nejlepších běžeckých pásů Domyos z testu 2024

Při výběru běžeckého pásu Domyos je třeba se zaměřit na několik klíčových aspektů. První je rozměr běžecké plochy. Víte, že délka a šířka plochy mohou výrazně ovlivnit komfort běhu? Pro běžné domácí použití by měla být minimální délka plochy 120 cm a šířka 40 cm. Máte dostatek prostoru pro takový rozměr pásu?

Dalším důležitým faktorem je maximální rychlost a sklon pásu. Plánujete na pásu spíše chodit, nebo se chystáte na intenzivní běžecké tréninky? Pro chůzi postačí pás s maximální rychlostí 10 km/h, pro běh je vhodnější alespoň 16 km/h. A co sklon pásu? Tento parametr je důležitý pro simulaci běhu v kopcovitém terénu. Některé modely Domyos umožňují nastavit sklon až do 15%. Je to pro vás důležité?

Nejlepší běžecké pásy Domyos

Tabulka ukazuje aktuálně nejžádanější běžecké pásy Domyos na trhu:

Pořadí Obrázek Název Hodnocení Aktuální cena Nejlepší nabídka
TOP 1 DOMYOS Run RUN500 DOMYOS Run RUN500 Zobrazit nabídky decathlon.cz
TOP 2 Domyos T540C Domyos T540C 100 % Zobrazit nabídky decathlon.cz
TOP 3 DOMYOS RUN100E DOMYOS RUN100E 93 % Zobrazit nabídky decathlon.cz
TOP 4 DOMYOS W500 Compact DOMYOS W500 Compact 100 % Zobrazit nabídky decathlon.cz
TOP 5 Domyos T900D Domyos T900D Zobrazit nabídky decathlon.cz
TOP 6 Domyos T520B Domyos T520B 95 % Zobrazit nabídky decathlon.cz
TOP 7 DOMYOS Initial Run DOMYOS Initial Run 100 % Zobrazit nabídky decathlon.cz
TOP 8 Domyos 2ND Life W100 Domyos 2ND Life W100 Zobrazit nabídky decathlon.cz
TOP 9 Domyos Intense Run Domyos Intense Run Zobrazit nabídky decathlon.cz
TOP 10 DOMYOS W900 DOMYOS W900 Zobrazit nabídky decathlon.cz

Srovnání hlavních parametrů

DOMYOS Run RUN500DOMYOS Run RUN500 Domyos T540CDomyos T540C DOMYOS RUN100EDOMYOS RUN100E DOMYOS W500 CompactDOMYOS W500 Compact Domyos T900DDomyos T900D Domyos T520BDomyos T520B DOMYOS Initial RunDOMYOS Initial Run Domyos 2ND Life W100Domyos 2ND Life W100 Domyos Intense RunDomyos Intense Run DOMYOS W900DOMYOS W900
Ocenění TOP 1 TOP 2 TOP 3 TOP 4 TOP 5 TOP 6 TOP 7 TOP 8 TOP 9 TOP 10
Hodnocení 100 % 93 % 100 % 95 % 100 %
Cena Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky
Typ produktu Běžecké pásy Běžecké pásy Běžecké pásy Běžecké pásy Běžecké pásy Běžecké pásy Běžecké pásy Běžecké pásy Běžecké pásy Běžecké pásy
Výrobce Domyos Domyos Domyos Domyos Domyos Domyos Domyos Domyos Domyos Domyos
Nosnost 130 kg 130 kg 130 kg 130 kg - - 100 kg - - -
Běžecká plocha 45 x 130 cm 125 x 45 cm 45 x 120 cm 40 x 100 cm - - 45 x 120 cm - - -
Max. výkon motoru 1,25 HP - - - - - - - - -
Max. rychlost 16 km/h 16 km/h 14 km/h 8 km/h - - 12 km/h - 22 km/h -
Nastavení stupně stoupání 10 % 10 % 3 % - - - - - 15 % -
Hmotnost 58 kg - 47 kg 35 kg - - 41.7 kg - - -
Skládací ano - - ano - - - - - -

Jak vybrat běžecký pás Domyos

Je to otázka, kterou si kladou mnozí. Jak vybrat ten správný běžecký pás Domyos? Co je to, co by mělo být na prvním místě při výběru?

Motor a jeho výkon

Není to jen o rychlosti. Výkon motoru je klíčový. Měli byste se zaměřit na pásy s výkonem motoru alespoň 2,5 HP. Proč?

Protože takový pás bude schopný vydržet delší dobu při vyšších rychlostech a zvládne i náročnější tréninky.

Velikost běžecké plochy

Jak velká by měla být běžecká plocha? To záleží na vaší výšce a délce kroku.

Pro průměrně vysokého člověka je ideální běžecká plocha dlouhá alespoň 140 cm a široká 50 cm. Pokud jste vyšší, volte delší plochu.

Co ještě zohlednit při výběru

Maximální rychlost a sklon

Maximální rychlost je důležitá, pokud plánujete běhat rychleji nebo dělat intervalové tréninky. Většina pásů Domyos dosahuje rychlosti alespoň 16 km/h.

A co sklon? Síla sklonu pásu ovlivňuje intenzitu tréninku. Vyšší sklon znamená náročnější běh. Pásy Domyos nabízejí sklon až do 15%.

Absorpce nárazů

Absorpce nárazů je klíčová pro ochranu kloubů. Pásy Domyos jsou vybaveny systémem pro tlumení nárazů, který snižuje dopad na klouby až o 15% oproti běhu na tvrdém povrchu.

Poslední, ale neméně důležité

Programy a funkce

Chcete mít možnost výběru z různých tréninkových programů? Pásy Domyos nabízejí širokou škálu programů, od klasických po intervalové.

A co funkce? Měření tepové frekvence, kalorií, vzdálenosti a času jsou standardem. Některé modely nabízejí i možnost připojení k aplikacím pro sledování tréninků.

Kompaktnost a přenositelnost

Ne všichni mají doma dostatek místa pro velký běžecký pás. Domyos má v nabídce i skládací modely, které lze snadno přemístit a skladovat.

Je tedy důležité zvážit, jaký prostor máte k dispozici a zda potřebujete pás přemisťovat.

Mějte na paměti, že výběr běžeckého pásu je individuální záležitost. Důležité je, aby vyhovoval vašim potřebám a cílům.

Porovnat ceny běžeckých pásů Domyos

Často kladené otázky

Jaký je rozdíl mezi Domyos běžeckými pásy s motorem a bez motoru?
Běžecké pásy s motorem jsou poháněny elektrickým motorem, který určuje rychlost pohybu pásu. Tyto modely jsou ideální pro intenzivní trénink a nabízejí různé programy a funkce, jako je například automatické nastavení sklonu. Na druhou stranu, běžecké pásy bez motoru jsou poháněny vaší vlastní silou, což znamená, že rychlost a intenzita tréninku závisí na vašem úsilí. Tyto modely jsou skvělé pro intervalový trénink a poskytují realističtější zážitek z běhu.
Jaký je význam maximálního výkonu motoru u Domyos běžeckých pásů?
Maximální výkon motoru je klíčovým ukazatelem výkonu běžeckého pásu. Udává maximální rychlost, kterou může pás dosáhnout, a také jak dobře se pás vyrovná s dlouhodobým použitím a těžšími uživateli. Vyšší výkon motoru znamená, že pás bude schopen dosáhnout vyšších rychlostí a bude lépe zvládat náročnější tréninky.
Jaký je rozdíl mezi Domyos běžeckými pásy s manuálním a automatickým nastavením sklonu?
Běžecké pásy s manuálním nastavením sklonu vyžadují, abyste fyzicky upravili sklon pásu před začátkem běhu. Tyto modely jsou obecně levnější, ale mohou být méně pohodlné pro uživatele, kteří chtějí měnit sklon během tréninku. Běžecké pásy s automatickým nastavením sklonu naopak umožňují měnit sklon pásu během běhu pomocí tlačítek na konzoli. To je ideální pro intervalový trénink nebo simulaci běhu v kopcovitém terénu.
Jaký je význam maximální uživatelské hmotnosti u Domyos běžeckých pásů?
Maximální uživatelská hmotnost udává, jakou maximální hmotnost může běžecký pás bezpečně unést. Je důležité, abyste tuto hranici nepřekročili, protože by to mohlo vést k poškození pásu a zvýšení rizika úrazu. Pokud jste těžší než je maximální uživatelská hmotnost, měli byste zvážit nákup robustnějšího modelu s vyšší maximální hmotností.
Jaký je význam rozměrů běhové plochy u Domyos běžeckých pásů?
Rozměry běhové plochy určují, jak velký prostor máte pro běh. Širší a delší běhová plocha poskytuje větší pohodlí a bezpečnost, zvláště pro vyšší uživatele nebo ty, kteří se chtějí věnovat rychlému běhu nebo sprintům. Na druhou stranu, menší běhová plocha může být vhodnější pro menší prostory nebo pro uživatele, kteří preferují chůzi nebo lehký běh.
Jaký je význam rychlosti běžeckého pásu Domyos?
Rychlost běžeckého pásu udává, jak rychle se pás může pohybovat. Vyšší maximální rychlost znamená, že pás je schopen poskytnout intenzivnější trénink, což je ideální pro zkušené běžce nebo ty, kteří chtějí zlepšit svou rychlost a vytrvalost. Nižší maximální rychlost může být vhodnější pro začátečníky, seniory nebo ty, kteří preferují chůzi nebo lehký běh.

Pomohl vám článek?

4.6 / 5 (349 hodnocení)