Přeskočit na obsah
Úvod » Sport » Boty do vody

Srovnání a recenze nejlepších bot do vody z testu 2024

Při výběru bot do vody se zaměřte na několik klíčových faktorů. Jak často a v jakých podmínkách je budete používat? Pokud plánujete časté výlety do kamenitých nebo korálových oblastí, potřebujete boty s pevnou a odolnou podrážkou. Zvažte také materiál, ze kterého jsou boty vyrobené. Neoprenové boty poskytují skvělou tepelnou izolaci, což oceníte v chladnější vodě. Na druhou stranu, síťované boty umožňují lepší odvod vody a rychleji schnou, což je ideální pro teplejší podmínky. Jaký typ zapínání preferujete? Boty s rychlým zavíráním na suchý zip nebo elastickým páskem jsou pohodlné a snadno se obouvají i zouvají.

Dalším důležitým aspektem je přilnavost podrážky. Vyberte si boty s protiskluzovou podrážkou, která vám poskytne stabilitu na mokrém a kluzkém povrchu. Jak je to s velikostí? Boty do vody by měly sedět těsně, ale ne příliš těsně, aby nedocházelo k odírání pokožky. Při nákupu online si pečlivě změřte nohu a porovnejte s velikostní tabulkou výrobce. Nezapomeňte také na ventilaci a odvod vody. Některé modely mají speciální otvory nebo kanálky, které umožňují rychlejší odtok vody a zlepšují komfort při nošení. Jaký design a barvu preferujete? I estetika hraje roli, zvláště pokud chcete boty sladit s ostatním vybavením na vodní sporty.

Nejlepší boty do vody

Tabulka ukazuje aktuálně nejžádanější boty do vody na trhu:

Pořadí Obrázek Název Hodnocení Aktuální cena Nejlepší nabídka
TOP 1 Aquos Björn černá Aquos Björn černá 96 % Zobrazit nabídky sportisimo.cz
TOP 2 AQUOS BESSO černá AQUOS BESSO černá 84 % Zobrazit nabídky sportisimo.cz
TOP 3 Lassig Beach Sandals powder pink Lassig Beach Sandals powder pink Zobrazit nabídky ondalek.cz
TOP 4 SCUBIA ESCUBIA JUNIOR modré 811232 SCUBIA ESCUBIA JUNIOR modré 811232 Zobrazit nabídky merco.cz
TOP 5 SUBEA Aquashoes 100 tyrkysové SUBEA Aquashoes 100 tyrkysové 70 % Zobrazit nabídky decathlon.cz
TOP 6 Vivobarefoot ULTRA BLOOM KIDS SEA GREEN Vivobarefoot ULTRA BLOOM KIDS SEA GREEN Zobrazit nabídky vivobarefoot.cz
TOP 7 NABAIJI Aquashoes zelené NABAIJI Aquashoes zelené Zobrazit nabídky decathlon.cz
TOP 8 Insportline Nugal černá Insportline Nugal černá 90 % Zobrazit nabídky insportline.cz
TOP 9 Molti BW001 černé Molti BW001 černé Zobrazit nabídky allegro.cz
TOP 10 AQUOS BAUM oranžová AQUOS BAUM oranžová 97 % Zobrazit nabídky sportisimo.cz
TOP 11 AQUOS BESSO fialová AQUOS BESSO fialová 100 % Zobrazit nabídky sportisimo.cz
TOP 12 AQUOS Balea blue AQUOS Balea blue Zobrazit nabídky outlet-alpine.cz
TOP 13 AQUOS BESSO modrá AQUOS BESSO modrá 93 % Zobrazit nabídky sportisimo.cz
TOP 14 Playshoes Žralok Playshoes Žralok Zobrazit nabídky kkboty.cz
TOP 15 Subea Aquashoes 120 černé Subea Aquashoes 120 černé 70 % Zobrazit nabídky decathlon.cz
TOP 16 AQUOS BALEA růžová AQUOS BALEA růžová Zobrazit nabídky sportisimo.cz
TOP 17 Aquos Besso Černá Světle zelená Aquos Besso Černá Světle zelená 95 % Zobrazit nabídky sportisimo.cz
TOP 18 Hot Tuna Splasher Sea Shoes Mens Black Hot Tuna Splasher Sea Shoes Mens Black Zobrazit nabídky vsechnoskladem.cz
TOP 19 Lassig Beach Sandals light blue Lassig Beach Sandals light blue Zobrazit nabídky ondalek.cz
TOP 20 Francis Scoglio Francis Scoglio 100 % Zobrazit nabídky sport365.cz
TOP 21 Vivobarefoot ULTRA III BLOOM MENS OBSIDIAN/GREY Vivobarefoot ULTRA III BLOOM MENS OBSIDIAN/GREY 80 % Zobrazit nabídky zijnaboso.cz
TOP 22 AQUOS BAUM černá AQUOS BAUM černá 95 % Zobrazit nabídky sportisimo.cz
TOP 23 NABAIJI Aquashoes korálové NABAIJI Aquashoes korálové Zobrazit nabídky decathlon.cz
TOP 24 MARTES REDEO Tmavě modrá MARTES REDEO Tmavě modrá Zobrazit nabídky martessport-eu.cz
TOP 25 Lassig Beach Sandals blue Lassig Beach Sandals blue Zobrazit nabídky detskyraj.cz

Srovnání hlavních parametrů

Aquos Björn černáAquos Björn černá AQUOS BESSO černáAQUOS BESSO černá Lassig Beach Sandals powder pinkLassig Beach Sandals powder pink SCUBIA ESCUBIA JUNIOR modré 811232SCUBIA ESCUBIA JUNIOR modré 811232 SUBEA Aquashoes 100 tyrkysovéSUBEA Aquashoes 100 tyrkysové Vivobarefoot ULTRA BLOOM KIDS SEA GREENVivobarefoot ULTRA BLOOM KIDS SEA GREEN NABAIJI Aquashoes zelenéNABAIJI Aquashoes zelené Insportline Nugal černáInsportline Nugal černá Molti BW001 černéMolti BW001 černé AQUOS BAUM oranžováAQUOS BAUM oranžová AQUOS BESSO fialováAQUOS BESSO fialová AQUOS Balea blueAQUOS Balea blue AQUOS BESSO modráAQUOS BESSO modrá Playshoes ŽralokPlayshoes Žralok Subea Aquashoes 120 černéSubea Aquashoes 120 černé AQUOS BALEA růžováAQUOS BALEA růžová Aquos Besso Černá Světle zelenáAquos Besso Černá Světle zelená Hot Tuna Splasher Sea Shoes Mens BlackHot Tuna Splasher Sea Shoes Mens Black Lassig Beach Sandals light blueLassig Beach Sandals light blue Francis ScoglioFrancis Scoglio Vivobarefoot ULTRA III BLOOM MENS OBSIDIAN/GREYVivobarefoot ULTRA III BLOOM MENS OBSIDIAN/GREY AQUOS BAUM černáAQUOS BAUM černá NABAIJI Aquashoes korálovéNABAIJI Aquashoes korálové MARTES REDEO Tmavě modráMARTES REDEO Tmavě modrá Lassig Beach Sandals blueLassig Beach Sandals blue
Ocenění TOP 1 TOP 2 TOP 3 TOP 4 TOP 5 TOP 6 TOP 7 TOP 8 TOP 9 TOP 10 TOP 11 TOP 12 TOP 13 TOP 14 TOP 15 TOP 16 TOP 17 TOP 18 TOP 19 TOP 20 TOP 21 TOP 22 TOP 23 TOP 24 TOP 25
Hodnocení 96 % 84 % 70 % 90 % 97 % 100 % 93 % 70 % 95 % 100 % 80 % 95 %
Cena Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky
Typ produktu Boty do vody Boty do vody Boty do vody Boty do vody Boty do vody Boty do vody Boty do vody Boty do vody Boty do vody Boty do vody Boty do vody Boty do vody Boty do vody Boty do vody Boty do vody Boty do vody Boty do vody Boty do vody Boty do vody Boty do vody Boty do vody Boty do vody Boty do vody Boty do vody Boty do vody
Výrobce Aquos Aquos Lässig Scubia Subea Vivo Nabaiji inSPORTline - Aquos Aquos Aquos Aquos Playshoes Subea Aquos Aquos Hot - Tuna Lässig Francis Vivo Aquos Nabaiji Martes Lässig

Materiál a odolnost

Vybíráte boty do vody? Materiál je klíčový. Ne všechny boty jsou stejné. Některé jsou z neoprenu, jiné z gumy nebo síťoviny. Neoprenové boty jsou skvělé pro chladnější vody. Drží teplo a jsou pohodlné. Guma je odolná, ale méně pružná. Síťovina rychle schne, ale není tak odolná.

Co je důležité? Kombinace materiálů. Podrážka by měla být z gumy pro odolnost. Vrchní část z neoprenu nebo síťoviny pro pohodlí a rychlé schnutí. Podívejte se na švy. Dvojité nebo trojité švy vydrží déle. Lepení je také důležité. Kvalitní lepení zabrání pronikání vody.

Pohodlí a velikost

Jak vybrat správnou velikost? Boty do vody by měly být těsné, ale ne příliš. Příliš volné boty se mohou naplnit vodou a způsobit puchýře. Příliš těsné boty mohou omezit krevní oběh. Zkuste si boty nasadit s mokrými nohami. To simuluje reálné podmínky.

Podívejte se na vnitřní výstelku. Měkká výstelka zvyšuje pohodlí. Některé boty mají vyjímatelnou stélku. To je praktické pro rychlé sušení. Důležitá je také podpora klenby. To oceníte při delším nošení.

Bezpečnost a trakce

Bezpečnost je klíčová. Podrážka by měla mít protiskluzový vzor. Hluboké drážky zajišťují lepší trakci na kluzkých površích. Některé boty mají speciální gumové směsi pro lepší přilnavost. To je důležité na mokrých kamenech nebo korálech.

Podívejte se na ochranu prstů. Některé boty mají zesílenou špičku. To chrání prsty před nárazy. Pokud plánujete chodit po skalách nebo korálech, zvažte boty s vyšší ochranou.

Reflexní prvky jsou další bezpečnostní prvek. Jsou užitečné při špatné viditelnosti. Například při večerním plavání nebo potápění.

Porovnat ceny bot do vody

Často kladené otázky

Jaký materiál je nejlepší pro boty do vody?
Neopren je skvělý pro teplé i chladnější vody, protože dobře izoluje a rychle schne. Pokud hledáš něco lehčího, zvaž síťovinu nebo kombinaci neoprenu a síťoviny pro lepší prodyšnost.
Jaké podrážky jsou nejvhodnější pro různé typy povrchů?
Pro kamenité pláže a skalnaté terény hledej boty s pevnou gumovou podrážkou a výrazným vzorkem. Na písečné pláže postačí tenčí podrážka, která je flexibilnější a lehčí.
Jak správně zvolit velikost bot do vody?
Boty do vody by měly sedět těsně, ale nesmí tlačit. Voda může způsobit, že se materiál trochu roztáhne, takže pokud váháš mezi dvěma velikostmi, zvol tu menší. Vyzkoušej je na suchu i ve vodě, pokud je to možné.
Jaké jsou výhody bot do vody s rychleschnoucí technologií?
Rychleschnoucí boty minimalizují riziko vzniku plísní a zápachu. Navíc ti ušetří čas při balení a přenášení, protože nebudeš muset čekat, až úplně vyschnou.
Jak se starat o boty do vody, aby vydržely co nejdéle?
Po každém použití je opláchni čistou vodou, aby se odstranila sůl, písek a jiné nečistoty. Nech je vyschnout na vzduchu, ale vyhni se přímému slunci, které může poškodit materiál. Pravidelně kontroluj švy a podrážky.
Jaké boty do vody jsou nejlepší pro vodní sporty jako paddleboarding nebo kajak?
Pro paddleboarding a kajak hledej boty s tenkou, ale pevnou podrážkou, která poskytuje dobrou přilnavost a cit pro prkno nebo loď. Neoprenové boty s protiskluzovou podrážkou jsou ideální volbou.
Jsou boty do vody vhodné i pro běžné nošení na pláži?
Ano, mnoho modelů je navrženo tak, aby byly pohodlné i na suchu. Hledej boty s měkkou a flexibilní podrážkou, které poskytují dostatečnou oporu a pohodlí při chůzi po pláži nebo promenádě.

Pomohl vám článek?

4.7 / 5 (735 hodnocení)