Přeskočit na obsah
Úvod » Sport » Kolečkové brusle » Dětské kolečkové brusle

Srovnání a recenze nejlepších dětských kolečkových bruslí z testu 2024

Rozhodujete se pro nákup nových dětských kolečkových bruslí? První co byste měli vzít v potaz je velikost bruslí. Nestačí však jen znát velikost dětské nožičky. Ujistěte se, že brusle mají maličko větší výšku pro pohodlné nošení i s ponožkami a vhodným ochranným návlečkem. Ale pozor, brusle by neměly být příliš velké, neboť by dítě nemělo správnou kontrolu a stabilitu při jízdě. Jakou zvolíte délku boty?

Materiál a kvalita konstrukce je také důležitý aspekt pro výběr dětských bruslí. Plastový materiál je obecně lehký a nabízí dobrou podporu pro kotníky, zatímco brusle z kůže a tkaniny může být pro některé děti pohodlnější, ale méně odolné. Jako další, ujistěte se, že boty mají dobře upevněné a kvalitní kolečka, které snadno kloužou a otáčejí. A jaké vybíráte materiály na bruslích pro své dítě?

Nejlepší dětské kolečkové brusle

Tabulka ukazuje aktuálně nejžádanější dětské kolečkové brusle na trhu:

Pořadí Obrázek Název Hodnocení Aktuální cena Nejlepší nabídka
TOP 1 Crivit Good Ride 375144 Crivit Good Ride 375144 100 % Zobrazit nabídky lidl-shop.cz
TOP 2 Fun Activ ALBIS DUO Lady Fun Activ ALBIS DUO Lady 96 % Zobrazit nabídky hobby-sport.cz
TOP 3 Worker Picola LED Worker Picola LED 94 % Zobrazit nabídky insportline.cz
TOP 4 TEMPISH DASTY Jr. TEMPISH DASTY Jr. 100 % Zobrazit nabídky honzovy-longboardy.cz
TOP 5 OXELO PLAY 3 OXELO PLAY 3 100 % Zobrazit nabídky decathlon.cz
TOP 6 Zealot SHAPER Zealot SHAPER 97 % Zobrazit nabídky sportisimo.cz
TOP 7 K2 Marlee Pro K2 Marlee Pro 100 % Zobrazit nabídky insportline.cz
TOP 8 NILS NH 18122 NILS NH 18122 83 % Zobrazit nabídky 4karate.cz
TOP 9 Tempish SWIST FLASH Tempish SWIST FLASH 100 % Zobrazit nabídky sport365.cz
TOP 10 Meteor Invert Meteor Invert Zobrazit nabídky allegro.cz
TOP 11 WORKER Fizzo WORKER Fizzo 92 % Zobrazit nabídky insportline.cz
TOP 12 TEMPISH DASTY TEMPISH DASTY 100 % Zobrazit nabídky sportega.cz
TOP 13 OXELO FIT 5 OXELO FIT 5 85 % Zobrazit nabídky decathlon.cz
TOP 14 OXELO QUAD 100 OXELO QUAD 100 100 % Zobrazit nabídky decathlon.cz
TOP 15 Apollo Disco Quads Apollo Disco Quads Zobrazit nabídky lidl-shop.cz
TOP 16 K2 Charm BOA Alu K2 Charm BOA Alu 96 % Zobrazit nabídky online-sport.cz
TOP 17 Tempish Racer baby Tempish Racer baby 90 % Zobrazit nabídky highpoint.cz
TOP 18 Tempish Kitty baby Tempish Kitty baby 100 % Zobrazit nabídky sport365.cz
TOP 19 Worker Trigo Worker Trigo 88 % Zobrazit nabídky insportline.cz
TOP 20 Tempish GOKID Tempish GOKID 100 % Zobrazit nabídky sportega.cz
TOP 21 K2 MARLEE BEAM K2 MARLEE BEAM Zobrazit nabídky mastersport.cz
TOP 22 Raven Princess Raven Princess Zobrazit nabídky sport365.cz
TOP 23 Worker Diane Jr. Worker Diane Jr. 93 % Přečíst recenzi Zobrazit nabídky insportline.cz
TOP 24 Tempish GOKID Jr. Tempish GOKID Jr. 95 % Zobrazit nabídky sportega.cz
TOP 25 OXELO PLAY 5 OXELO PLAY 5 100 % Zobrazit nabídky decathlon.cz

Test 2024: Jaké máme zkušenosti z testování dětských kolečkových bruslí?

Recenze Worker Diane Jr. - Pohodlné brusle se stylovým designem

93 %

Stylový pohodlí v kategorii Kolečkové brusle

Klady

  • Atraktivní design
  • Pohodlné polstrované boty
  • Snadné obouvání a zouvání
  • Nastavitelná velikost boty

Zápory

  • Nelze vyjmout a vyprat vnitřní botu
  • Problémy s utahovacími popruhy
  • LED světla špatně viditelná
  • Nevýrazné barvy, odlepující se nálepky
Worker Diane Jr.

Verdikt

“Brusle WORKER Diane na mne udělaly kladný dojem svým stylovým designem a pohodlím, které nabízejí. Funkce jako snadné obouvání a nastavitelná velikost jsou plus, avšak mohou být kompromitovány slabší fixací pro děvčata s štíhlejšími nohami a bledšími barvami, než bylo očekáváno. Pro rodiny, které hledají dětské brusle s dobrou hodnotou a omezenými slabými stránkami, jsou tyto brusle dobrým výběrem.”

Koupit či neokoupit?

Kupte, pokud…
  • Chcete něco s moderním designem
  • Hledáte pohodlné brusle pro vaše dítě
  • Chcete něco praktického a funkčního
Nekupujte, pokud…
  • Vaše dítě má velmi štíhlé nohy
  • Očekáváte, že LED světla budou dobře viditelná
  • Očekáváte výrazné barvy

Srovnání hlavních parametrů

Crivit Good Ride 375144Crivit Good Ride 375144 Fun Activ ALBIS DUO LadyFun Activ ALBIS DUO Lady Worker Picola LEDWorker Picola LED TEMPISH DASTY Jr.TEMPISH DASTY Jr. OXELO PLAY 3OXELO PLAY 3 Zealot SHAPERZealot SHAPER K2 Marlee ProK2 Marlee Pro NILS NH 18122NILS NH 18122 Tempish SWIST FLASHTempish SWIST FLASH Meteor InvertMeteor Invert WORKER FizzoWORKER Fizzo TEMPISH DASTYTEMPISH DASTY OXELO FIT 5OXELO FIT 5 OXELO QUAD 100OXELO QUAD 100 Apollo Disco QuadsApollo Disco Quads K2 Charm BOA AluK2 Charm BOA Alu Tempish Racer babyTempish Racer baby Tempish Kitty babyTempish Kitty baby Worker TrigoWorker Trigo Tempish GOKIDTempish GOKID K2 MARLEE BEAMK2 MARLEE BEAM Raven PrincessRaven Princess Worker Diane Jr.Worker Diane Jr. Tempish GOKID Jr.Tempish GOKID Jr. OXELO PLAY 5OXELO PLAY 5
Ocenění TOP 1 TOP 2 TOP 3 TOP 4 TOP 5 TOP 6 TOP 7 TOP 8 TOP 9 TOP 10 TOP 11 TOP 12 TOP 13 TOP 14 TOP 15 TOP 16 TOP 17 TOP 18 TOP 19 TOP 20 TOP 21 TOP 22 Stylový pohodlí TOP 24 TOP 25
Hodnocení 100 % 96 % 94 % 100 % 100 % 97 % 100 % 83 % 100 % 92 % 100 % 85 % 100 % 96 % 90 % 100 % 88 % 100 % 93 % Přečíst recenzi 95 % 100 %
Cena Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky
Typ produktu Kolečkové brusle Kolečkové brusle Kolečkové brusle Kolečkové brusle Kolečkové brusle Kolečkové brusle Kolečkové brusle Kolečkové brusle Kolečkové brusle Kolečkové brusle Kolečkové brusle Kolečkové brusle Kolečkové brusle Kolečkové brusle Kolečkové brusle Kolečkové brusle Kolečkové brusle Kolečkové brusle Kolečkové brusle Kolečkové brusle Kolečkové brusle Kolečkové brusle Kolečkové brusle Kolečkové brusle Kolečkové brusle
Výrobce Crivit Fun Aktiv Worker Tempish Oxelo Zealot K2 Nils Tempish Meteor Worker Tempish Oxelo Oxelo Apollo K2 Tempish Tempish Worker Tempish K2 Raven boards Worker Tempish Oxelo
Určení dětské dětské dětské dětské dětské dětské dětské dětské dětské dětské dětské dětské dětské dětské dětské dětské dětské dětské dětské dětské dětské dětské dětské dětské dětské
Kategorie rekreační fitness - fitness - rekreační speedskating rekreační fitness rekreační rekreační fitness - - - rekreační fitness fitness fitness fitness rekreační - fitness fitness -
Ložiska ABEC 7 ABEC 5 ABEC 5 ABEC 5 - ABEC 5 ABEC 3 ABEC 7 ABEC 5 ABEC 7 ABEC 7 ABEC 5 - - ABEC 7 ABEC 5 ABEC 5 - ABEC 5 ABEC 5 ABEC 3 ABEC 5 ABEC 7 ABEC 5 -
Velikost koleček 72 mm 64 mm - 72 mm - - 72 mm 64 mm 64 mm - 76 mm 76 mm - - - 76 mm 64 mm 64 mm 64 mm 64 mm 72 mm - 70 mm 64 mm -
Tvrdost koleček 82 A 82 A 82 A 82 A - 80 A 80 A - 82 A 80 A 82 A 82 A - - - 80 A 85 A 85 A 82 A 82 A 80 A - 82 A 82 A -

Volba správné velikosti bruslí

Při výběru kolečkových bruslí je klíčová správná velikost. Mnoho lidí si myslí, že by měly být brusle trochu větší pro rostoucí nožky dětí. Omyl!

I když jde o dětské brusle, měly by perfektně sedět na noze. Díky tomu bude jízda na bruslích pro děti bezpečnější a komfortnější.

Kde bruslit?

Myslíte, že na tom nezáleží? Omyl. Je to další důležitá informace, kterou byste měli mít při výběru bruslí na paměti. Ne všechny brusle jsou stejné.

Brusle pro hladké povrchy versus terénní brusle

Pokud plánujete, že vaše dítě bude bruslit v parku nebo na speciálních bruslařských drahách s hladkým povrchem, nezapomeňte vybrat brusle s menšími kolečky.

Oproti tomu, pokud hledáte brusle pro jízdu po neupraveném terénu, jsou vhodné brusle s většími kolečky.

Jaké brusle pro začátečníka?

Pokud hledáte brusle pro úplného začátečníka, vsaďte na brusle s třemi koly. Brusle s třemi koly mají lepší stabilitu a dají malému bruslaři větší jistotu.

Brusle s pěti koly jsou zase vhodné pro pokročilé bruslaře, kteří už zvládají základy jízdy na bruslích.

Jak často budou brusle používány?

Myslíte si, že frekvence použití bruslí nijak neovlivní váš výběr? Mýlíte se. Pokud budou brusle používány pravidelně, investujte do kvalitnějších bruslí s odolným materiálem.

Na druhou stranu, pokud budou brusle využívány spíše občas, nešetřete na jiných faktorech, jako je pohodlí a bezpečnost.

Jaký střih bruslí vybrat?

Možná se budete divit, ale střih bruslí má také vliv na komfort při bruslení. Nízké brusle jsou obecně pohodlnější, ale vysoké brusle poskytují lepší ochranu pro kotníky.

Porovnat ceny dětských kolečkových bruslí

Často kladené otázky

Jaký je nejlepší typ bruslí pro začátečníka?
Pro malé začátečníky jsou ideální takzvané přerůstavé brusle, které se dají upravovat podle velikosti nohy. Vyznačují se stabilní konstrukcí a mají dětskou nohu pevně v sevření, což zajišťuje bezpečnější zvládání prvních kroků na bruslích.
Kolik koleček by měly mít dětské brusle?
Záleží na dovednostech dítěte. Začátečníci by měli mít raději čtyři kolečka pro více stability. Jakmile malý bruslař získá jistotu, můžeme se podívat po tříkolečkových modelech, které jsou rychlejší a agilnější.
Jak velké by měly být kolečka na dětských bruslích?
Pro začátečníky doporučujeme kolečka menší, do průměru 70 mm. Menší kolečka nabízejí větší stabilitu a lepší manévrovatelnost. Jakmile dítě získá jistotu a bude potřebovat rychlejší brusle, můžete přejít na větší kolečka, až do průměru 90 mm.
Co znamená tvrdost koleček a jaká by měla být pro děti?
Tvrdost koleček je vyjádřena stupnicí A. Čím vyšší číslo, tím tvrdší kolečko. Pro děti je ideální tvrdost koleček 78A nebo 80A. Nabízí dobrou kombinaci jízdních vlastností a odolnosti proti opotřebení.
Jakou roli hraje systém zapínání bruslí?
Systém zapínání je důležitý, zejména pro děti. Nejlepší je kombinace suchého zipu a šňůrek, která zajišťuje, že brusle perfektně sedí a drží na noze. Navíc děti tuto kombinaci zvládnou ovládat sami.
Je potřeba myslet na speciální ochranné prvky u dětských bruslí?
Ano, u dětských bruslí je důležitá existence ochranných prvků, jako je například odrážedlo na patě, které zabraňuje pádu dozadu, nebo natáčení koleček do tzv. včelího hnízda pro větší stabilitu.

Pomohl vám článek?

4.95 / 5 (526 hodnocení)