Přeskočit na obsah
Úvod » Gaming » Volanty » Recenze Thrustmaster T300 RS GT Edition 4160681 – tichý a výkonný motor, robustní pedály

Recenze Thrustmaster T300 RS GT Edition 4160681 – tichý a výkonný motor, robustní pedály

Celkové hodnocení

94 %

Realistická jízda v kategorii Volanty

Thrustmaster T300 RS GT Edition nabízí realistický zážitek z jízdy díky tichému motoru a robustním pedálům. Ideální volba pro hráče hledající kvalitní a nastavitelný herní volant... Detailní informace

Podrobné hodnocení

  • 9,5/10
    Výkon
  • 9,7/10
    Realističnost
  • 8,8/10
    Konstrukce
  • 8,5/10
    Kompatibilita
  • 9,0/10
    Pedály
  • 9,2/10
    Uchycení

Klady

  • Tichý a výkonný bezuhlíkový motor
  • Realistický zážitek z jízdy
  • Robustní celokovové pedály
  • Nastavitelná výška a rozteč pedálů
  • Pevné uchycení ke stolu
  • Široké možnosti personalizace
  • Kompatibilita s PC a PlayStation

Zápory

  • Gumový povrch volantu se drolí
  • Nutnost instalace dodatečných programů
  • Problémy s rozpoznáním u některých her
  • Mnoho překážejících drátů

Moje zkušenost

“Thrustmaster T300 RS GT Edition je pro mě solidní volbou, pokud hledáte realistický zážitek z jízdy. Oceňuji tichý a výkonný motor, robustní pedály a široké možnosti nastavení. Přestože má své nedostatky, jako je gumový povrch volantu a občasná nekompatibilita s některými hrami, celkově jsem s jeho výkonem a funkcemi velmi spokojen.”

Porovnat nabídky e-shopů, které produkt nabízejí →

Realistický zážitek z jízdy

Thrustmaster T300 RS GT Edition mě překvapil svou přesností a realistickým pocitem z jízdy. Bezuhlíkový motor je tichý, ale zároveň velmi výkonný. Při každém zatáčení cítím, jak volant reaguje na sebemenší nerovnost na trati.

Motor je extrémně tichý, což je skvělé pro dlouhé herní seance. Nemusím se obávat, že bych rušil ostatní v domácnosti. Systém dvou řemenů účinně eliminuje mrtvé zóny a snižuje otřesy, což přispívá k plynulému a realistickému zážitku.

Pedály a volant

Pedály jsou robustní a celokovové, což zaručuje jejich dlouhou životnost. Plynový a spojkový pedál mají nastavitelnou výšku a rozteč, což ocení každý, kdo má specifické požadavky na ergonomii. Brzdový pedál má nastavitelný odpor, což je skvělé pro simulaci reálného brzdění.

Volant samotný je potažený gumou, což může být pro někoho mínus. Po delším používání se guma může začít drolit. Nicméně, volant je odnímatelný, takže si můžete dokoupit jiný věnec podle svých preferencí.

Snadné uchycení a nastavení

Uchycení volantu ke stolu je jednoduché a pevné. Nemusím se bát, že by se volant při intenzivnější jízdě uvolnil. Program pro nastavení volantu nabízí široké možnosti personalizace. Musíte si však nastavit mrtvou zónu volantu, jinak budete ve hře jezdit doprava a doleva jako šílenci.

Kompatibilita a rozšíření

Volant je kompatibilní jak s PC, tak i s PlayStation. To je velká výhoda pro ty, kteří hrají na různých platformách. Nicméně, u některých her může být problém s rozpoznáním volantu. Například ve hře „Need for Speed Heat“ je volant velmi nekompatibilní a je třeba si nainstalovat emulátor pro přemapování kláves.

Naopak ve hře „Euro Truck Simulator 2“ je volant okamžitě provozuschopný. Stačí si nabindovat klávesy podle vlastních potřeb a můžete vyrazit na cestu. Pokud si vyhrajete s nastavením, volant bude fungovat v jakékoli hře, kde je podpora pro volanty.

Celkově jsem s volantem velmi spokojen. Nabízí skvělý poměr cena/výkon a realistický zážitek z jízdy. Přestože má své mouchy, jako je gumový povrch volantu nebo nutnost instalace dodatečných programů, jeho výhody jednoznačně převažují. Pokud hledáte kvalitní závodní volant, Thrustmaster T300 RS GT Edition je skvělou volbou.

Zkušenosti dalších zákazníků

Přesný, citlivý, možnost nastavit rozsah otáčení

Ověřený zákazník

Myslím, že poměr ceny k výkonu je velmi slušný a na cenu volantu dostanete poměrně výborný multifunkční volant s poměrně výbornou reakcí a hlavně pedály přímo v balení. Reakce volantu je někdy až neuvěřitelně realistická. (Jsem řidičem v realitě)U některých her je poměrně problém rozpoznání volantu. Například se hrou „Need for Speed Heat“ – je velmi nekompatibilní. Protože si nemůžete přebindovat klávesy. Aby vám tedy volant fungoval musíte si nainstalovat emulátor, který vám umožní přebindovat klávesy a další program, kterým umožníte hře volant registrovat. Naopak ve hře „Euro Truck Simulator 2“ je v podstatě okamžitě provozuschopný. Nabindujete si ve hře klávesy, jak se vám to zdá nejlepší a jede se. Ale pokud si vyhrajete s nastavením, myslím, že bude volant fungovat v jakékoli hře, kde se dá s nějakým volantem hýbat. 😀

Ověřený zákazník

Na úvod řeknu, že na volantu hraji především Forza Motorsport 8 a příležitostně Forza Horizon 5 nebo BeamNG.Volant je velmi tichý – FFB ani vibrace nejsou na dřevěném stole vůbec slyšet oproti G29. FFB je cítit téměř hned při natočení volantu od středové pozice oproti G29, kde jsem měl pocit, že volant je +- 1 cm bez odezvy.K volantu jsem si také dokoupil TH8A řadicí páku a Open Wheel add-on volant pro GT3 a LM auta – vše fungovalo bez nutnosti jakékoli instalace.Tuhost FFB je podle mne nadmíru dostačující. Určitě vám nezlomí zápěstí, ale pokud se budete chtít trochu zapotit, tak i T300 vám nabídne poměrně slušný točivý moment.Provedení volantu nepůsobí ani levně, ale ani exkluzivně. V mém případě byl na gumovém věnci ze zadní strany otřep, který řezal do kůže, a musel jsem si gumu smirkem zbrousit do hladka. Pádla na můj vkus příjemně, ale hlasitě klikají. Mám malou ruku, takže tlačítka na volantu jsou pro mě poměrně daleko od věnce, ale nic, na co by se nedalo zvyknout. Pedály po koberci při brždění ujíždějí, ale to se dá vyřešit zapřením o krabici.Četl jsem, že někteří uživatelé měli problém s plastovým zápachem nebo se jim volant přehříval. Možná jsem měl štěstí, ale ani po 4 měsících téměř každodenního závodění 2-3 hodiny denně nemám s volantem jediný problém.Celkově jsem s volantem velmi spokojen a mile překvapen za velmi dobrý výkon za slušnou cenu. Kdo si rád užívá závodění nebo se jen tak rád projíždí po městě, rozhodně doporučuji dokoupit i řadicí páku. Několik let předtím jsem jezdil na Xbox Elite Controller 2, ale od doby co mám volant, je zážitek z jízdy mnohonásobně lepší. Určitě bych si připlatil za TM a Logitechu se úplně vyhnul.

Ověřený zákazník

Volant je perfektní volba pro začínající i pokročilé hráče závodních her. Např oproti G29, který jsem měl předtím, je volant mnohem výkonnější, přesnější a FFB je lineární. Belt drive system je mnohem lepší než gear driven volanty. Samozřejmě se nedá porovnávat s Direct Drive ale pokud se někdo rozhoduje mezi Logitech a Thrustmaster určitě bych připlatil za Thrustmaster. Co má Logitech lepší tak je věnec volantu jenž je kožený, na tomto volantu je z jakési gumy ale člověk si zvykne, používám volant hlavně na drift a při tom je povrch znát, jinak to člověk moc nevnímá. Obecně mohu pouze doporučit. Společně s TH8A řadící pákou.

Ověřený zákazník

Přečíst všechny zkušenosti zákazníků →

Koupit či neokoupit Thrustmaster T300 RS GT Edition 4160681?

Kupte, pokud…

Chcete realistický zážitek z jízdy

Thrustmaster T300 RS GT Edition nabízí přesný a realistický pocit z jízdy díky tichému bezuhlíkovému motoru a systému dvou řemenů, který eliminuje mrtvé zóny a snižuje otřesy.

Hledáte kompatibilitu s PC a PlayStation

Volant je kompatibilní jak s počítači, tak i s konzolemi PS3, PS4 a PS5, což je skvělé pro hráče, kteří používají různé platformy.

Potřebujete robustní a nastavitelný pedálový set

Pedály jsou celokovové a velmi odolné. Plynový a spojkový pedál mají nastavitelnou výšku a rozteč, brzdový pedál má nastavitelný odpor, což přispívá k realistickému zážitku.

Nekupujte, pokud…

Máte omezený rozpočet

Volant je poměrně drahý a pokud máte omezený rozpočet, mohou být na trhu levnější alternativy s podobnými funkcemi.

Vadí vám gumový povrch volantu

Volant je potažen gumovým materiálem, který se může po delším používání drolit. Pokud preferujete kožený povrch, může to být pro vás nevýhoda.

Nechcete se zabývat dodatečnými instalacemi

Pro plné využití volantu je třeba nainstalovat dodatečné programy pro nastavení a některé hry mohou vyžadovat emulátory pro přemapování kláves.

Najít nejvýhodnější nabídku

FAQ – Často kladené otázky

Jak vyřešit problém s nekompatibilitou volantu ve hře Need for Speed Heat?
Nainstaluj emulátor, který ti umožní přemapovat klávesy. To ti pomůže, aby hra volant rozpoznala a fungovala správně.
Jak nastavit mrtvou zónu volantu, aby se auto ve hře neotáčelo nekontrolovatelně?
Použij program pro nastavení volantu a nastav mrtvou zónu na 10-20 %. Můžeš to také zkusit přímo ve hře, pokud to podporuje.
Co dělat, když pedály na koberci ujíždějí?
Zapři pedály o pevný předmět, například o krabici. To by mělo zabránit jejich pohybu během hraní.
Jak vyřešit problém s drolícím se gumovým povrchem volantu?
Pokud ti vadí drolící se guma, můžeš si dokoupit jiný věnec volantu, který je kompatibilní s Thrustmaster T300 RS GT Edition.
Jak zvýšit tuhost brzdového pedálu?
Brzdový pedál má nastavitelný odpor. Můžeš ho upravit podle svých preferencí, aby odpovídal reálnému brzdění.
Jak vyřešit problém s plastovým zápachem volantu?
Zápach plastu by měl po pár dnech používání zmizet. Pokud se stále objevuje, můžeš zkusit ventilovat místnost nebo volant na chvíli vypnout, aby se ochladil.
Je možné volant používat i s jinými konzolemi než PlayStation?
Volant je primárně určen pro PlayStation a PC. Pro jiné konzole budeš potřebovat specifické adaptéry nebo ovladače, pokud jsou k dispozici.

Parametry

Název produktu: Thrustmaster T300 RS GT Edition 4160681
Typ produktu: Volanty
Výrobce: Thrustmaster
Rozhraní: USB
Počet tlačítek: 13
Počet pedálů: 3
Zpětná vazba: ano
S řadící pákou: ano
Propojení: kabelové
S pedály: ano
Maximální úhel otáčení: 1080 °

Fotogalerie

Pozorování Thrustmaster T300 RS GT Edition 4160681

Thrustmaster T300 RS GT Edition 4160681

Pohled na Thrustmaster T300 RS GT Edition 4160681

Thrustmaster T300 RS GT Edition 4160681

Hodnocení: Thrustmaster T300 RS GT Edition 4160681

Thrustmaster T300 RS GT Edition 4160681

Posouzení: Thrustmaster T300 RS GT Edition 4160681

Thrustmaster T300 RS GT Edition 4160681

Verdikt: Thrustmaster T300 RS GT Edition 4160681

Thrustmaster T300 RS GT Edition 4160681

Testování Thrustmaster T300 RS GT Edition 4160681

Thrustmaster T300 RS GT Edition 4160681

Komentáře k Thrustmaster T300 RS GT Edition 4160681

Thrustmaster T300 RS GT Edition 4160681

Analýza Thrustmaster T300 RS GT Edition 4160681

Thrustmaster T300 RS GT Edition 4160681

Volanty: Výběr, Výhody a Co Očekávat

Jaké Jsou Možnosti?

Když se pustíte do výběru volantu, objeví se před vámi široká škála. Od základních modelů po pokročilé profi kousky, každý si něco najde. To hlavní je najít ten, který nejlépe vyhovuje vašim potřebám.

Základní modely: Jsou levnější a často nemají force feedback (zpětná vazba). Skvělé pro začátečníky nebo občasné hráče.

Pokročilé modely: Disponují force feedbackem a dalšími vychytávkami, které zážitek z hraní posouvají na úplně jinou úroveň.

Jak Vybírat Volant?

Kompatibilita

Nejdřív zkontrolujte kompatibilitu s vaším zařízením. Některé volanty jsou určeny pouze pro určité platformy, například PS4, Xbox nebo PC.

Force Feedback

To je to, co často oddělí základní volanty od těch pokročilých. Zpětná vazba simuluje skutečný pocit ze řízení auta, vibrace a otřesy. Má obrovský vliv na zážitek.

Materiály a zpracování

Levnější volanty bývají z plastu, zatímco dražší modely mají kůže nebo semiš. Nejenže lépe vypadají, ale jsou i pohodlnější a trvanlivější.

Rotace

Některé volanty mají omezený úhel otáčení, což může být omezující. Ideální je, když máte 900 až 1080 stupňů otáčení, což simuluje reálný volant auta.

Na Co Si Dát Pozor?

Montáž a stabilita

Některé volanty lze připevnit jen k určitým typům stolů nebo stojanů. Pokud se vám volant při jízdě bude pohybovat nebo sklouzávat, zážitek to pokazí.

Podpora od výrobce

Nejdříve zjistěte, jakou podporu výrobce nabízí. Aktualizace ovladačů a firmwaru jsou často klíčové pro udržení optimální funkčnosti.

Cenové rozmezí

Levné volanty mohou být dobrým startem, ale za kvalitní zážitek si připlatíte. Vyšší cena obvykle znamená lepší materiály, více funkcí a delší životnost.

Problémy a Na Co Očekávat

Opotřebení

Při intenzivním užívání se některé části mohou opotřebovat. Zejména levnější modely mohou mít kratší životnost.

Kalení síly zpětné vazby

Hodně silný force feedback může být fyzicky náročný a na delší dobu nepohodlný. Někteří si na to nikdy nezvyknou.

Dodatečné vybavení

Některé volanty neobsahují všechny potřebné součásti jako jsou pedály nebo řadící páka, což znamená další investici.

Volant může být skvělým doplňkem pro herní zážitek, ale je důležité věnovat výběru čas a pozornost. Díky tomu najdete volant, který bude perfektně vyhovovat vašim potřebám a přinese hodiny skvělé zábavy.